Verslag volleybal toernooi Groningen

Op zaterdag 18 april jl. was het weer zover. Het jaarlijkse volleybaltoernooi vond weer plaats in de Martini Plaza in Groningen. Zoals elk jaar kwamen er weer teams uit verschillende delen van Nederland en België naar het hoge noorden toe om met en tegen elkaar te volleyballen.

De teams werden ingedeeld in 5 categorieën: Junioren (12-18 jaar), Dames, Heren Laag, Heren Midden en Heren Hoog. In het begin werden de groepswedstrijden gespeeld op de verschillende velden in de hal. Op de overige velden konden de mensen die op dat moment geen wedstrijd speelden even oefenen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en iedereen was welkom om een balletje mee te slaan. Erg leuk om te spelen met iemand die 5 minuten later tegenover je staat voor de punten.

Halverwege de dag werd het al spannender. Welke teams mochten er door naar de halve finales in hun betreffende categorie. Uiteindelijk waren alle gelukkige teams bekend en werd er gestreden in de halve finales en uiteindelijk in de grote finales. Voor de minder gelukkige teams waren er troost wedstrijden gepland zodat iedereen nog aan de bak mocht.

Na een erg succesvolle dag volleybal mochten de volgende teams zich trotse winnaars noemen:
Junioren: Den Haag (ring Den Haag)
Dames: Zoetermeer (ring Den Haag)
Heren laag: Groningen (ring Apeldoorn)
Heren midden: Assen (Ring Apeldoorn)
Heren hoog: Den Haag (ring Den Haag)

Al met al was het een erg geslaagde dag met veel strijd maar vooral veel gezelligheid. Nu op naar volgend jaar.