Een nieuw algemeen zondagsschoolpresidium en algemene autoriteiten aangekondigd op de aprilconferentie 2019

Christus was een groot leider

President Dallin H. Oaks van het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft op de algemene aprilconferentie 2019 van de kerk, 10 nieuwe algemene zeventigers en 55 gebiedszeventigers bekendgemaakt. Hij maakte ook een nieuw algemeen zondagsschoolpresidium bekend om broeders Tad R. Callister, Devin G. Durrant en Brian K. Ashton te vervangen die vijf jaar in het presidium hebben gediend. Broeder Mark L. Pace is de nieuwe president en broeders Milton Camargo en Jan E. Newman zijn zijn raadgevers.

Algemene zeventigers dienen in het Presidium der Zeventig, in gebiedspresidiums en in andere bestuurlijke functies aan de hoofdzetel van de kerk. Op aanwijzing van het Quorum der Twaalf Apostelen ontmoeten en onderwijzen zij kerkleiders, zendelingen en kerkleden in kerkgemeenten overal in de wereld. Zij hebben de jurisdictie om waar ook ter wereld te dienen, in tegenstelling tot de gebiedszeventigers van wie de jurisdictie doorgaans beperkt is tot het gebied waarin zij dienen.

Leden van het zondagsschoolpresidium geven hun advies over alles wat met de zondagsschool te maken heeft. Alle kerkleden van twaalf jaar en ouder worden aangemoedigd om de zondagsschoollessen bij te wonen, die tweewekelijks in het kader van de reguliere erediensten worden gegeven. Het doel is ze te onderwijzen in het evangelie van Jezus Christus en het individu en het gezin te sterken.

Hieronder volgt de biografische informatie voor de nieuwe algemene zeventigers en de leden van het algemeen zondagsschoolpresidium en de lijst met namen van de nieuwe gebiedszeventigers.

Algemene zeventigers

Ouderling Rubén V. Alliaud
Rubén Vicente Alliaud (53) is in Buenos Aires (Argentinië) geboren. Hij trad in 1992 met Fabiana Bennett in het huwelijk. Zij hebben zes kinderen.

Ouderling Jorge M. Alvarado
Jorge Miguel Alvarado Pazo (48) is in Ponce (Puerto Rico) geboren. Hij trad in 1992 met Cari Lu Rios in het huwelijk. Ze hebben drie kinderen.

Ouderling Hans T. Boom
Hans Theodorus Boom (55) is in Amsterdam (Nederland) geboren. Hij trad in 1984 met Ariena Johanna Broekzitter in het huwelijk. Ze hebben drie kinderen.

Ouderling L. Todd Budge
Lawrence Todd Budge (59) is in Pittsburg (Californië) geboren. Hij trad in 1981 met Lori Capener in het huwelijk. Zij hebben zes kinderen.

Ouderling Ricardo P. Giménez
Ricardo Patricio Giménez Salazar (47) is in Antofagasta (Chili) geboren. Hij trad in 1997 met Catherine Ivonne Carrazana Zúñiga in het huwelijk. Zij zijn de ouders van twee kinderen.

Ouderling Peter M. Johnson
Peter Matthew Johnson (52) is in New York (New York) geboren. Hij trad in 1990 met Stephanie Lyn Chadwick in het huwelijk. Ze hebben vier kinderen.

Ouderling John A. McCune
John Allen McCune (55) is in Santa Cruz (Californië) geboren. Hij trad in 1984 met Debbra Ellen Kingsbury in het huwelijk. Ze hebben vier kinderen.

Ouderling James R. Rasband
James Richard Rasband (56) is in Seattle (Washington) geboren. Hij trad in 1984 met Mary Diane Williams in het huwelijk. Ze hebben vier kinderen.

Ouderling Benjamin M. Z. Tai
Benjamin Ming Zhe Tai (46) is in Hong Kong geboren. Hij trad in 1995 met Naomi Toma in het huwelijk. Zij hebben zes kinderen.

Ouderling Alan R. Walker
Alan Roy Walker (48) is in Buenos Aires (Argentinië) geboren. Hij trad in 1993 met Ines Marcela Sulé in het huwelijk. Ze hebben één kind.

Algemeen zondagsschoolpresidium

Broeder Mark L. Pace 
Broeder Pace is op 1 januari 1957 in Buenos Aires (Argentinië) geboren. Hij trad in 1978 met Anne Marie Langeland in het huwelijk. Zij hebben zeven kinderen en zeventien kleinkinderen.

Broeder Milton Camargo
Broeder Camargo is momenteel werkzaam als ondervoorzitter van het leerplan voor BYU–Pathway Worldwide. Zijn vrouw Patricia en hij hebben drie kinderen en dertien kleinkinderen.

Broeder Jan E. Newman
Broeder Newman houdt van ondernemen en heeft meerdere succesvolle softwarebedrijven opgericht. Zijn vrouw Lucia en hij hebben zes kinderen en acht kleinkinderen.

Gebiedszeventigers

Solomon I. Aliche
Guillermo A. Alvarez
Daren R. Barney
Julius F. Barrientos
James H. Bekker
Kevin G. Brown
Mark S. Bryce
A. Marcos Cabral
Dunstan G. B. T. Chadambuka
Alan C. K. Cheung
Christian C. Chigbundu
Paul N. Clayton
Karim Del Valle
Hiroyuki Domon
Mernard P. Donato
Mark D. Eddy
Zachary F. Evans
Henry J. Eyring
Sapele Fa’alogo Jr.
David L. Frischknecht
John J. Gallego
Efraín R. García
Robert Gordon
Mark A. Gottfredson
Thomas Hänni
Michael J. Hess
Glenn M. Holmes
Richard S. Hutchins
Tito Ibañez
Akinori Ito
Jeremy R. Jaggi
Kelly R. Johnson
Christopher Hyunsu Kim
H. Moroni Klein
’Inoke F. Kupu
Stephen Chee Kong Lai
Victor D. Lattaro
Tarmo Lepp
Itzcoatl Lozano
Kevin J. Lythgoe
Edgar P. Montes
S. Ephraim Msane
Luiz C. D. Queiroz
Ifanomezana Rasolondraibe
Eduardo D. Resek
Tomás G. Román
Ramon E. Sarmiento
Jonathan S. Schmitt
Vai Sikahema
Denelson Silva
Luis Spina
Carlos G. Süffert
Voi R. Taeoalii
Sergio R. Vargas
Markus Zarse

De volgende gebiedszeventigers werden ontheven:

Victorino A. Babida
L. Todd Budge
Peter M. Johnson
John A. McCune
Mark L. Pace
James R. Rasband
Benjamin M. Z. Tai