Indexering topdag in de wijk antwerpen

Indexering topdag in de wijk antwerpen

Het indexerings-team van de wijk Antwerpen organiseerde op zaterdagmiddag 8 februari  een indexerings-topdag voor de hele wijk. Dertien broeders en zusters waren van de partij, waaronder enkele bedreven indexeerders, enige mensen van wie het geheugen wat moest worden opgefrist en 4 nieuwkomers in het indexeringswerk.

Na een gebed had Jan D'haene aan Jean Huysmans gevraagd om een korte geestelijke introductie te geven. Hij benutte het verhaal dat hij voorafgaand aan de activiteit van br. Staepels gehoord had. President Brigham Young liet de bouw van de tempel in Salt Lake City voor een tijd op een laag pitje draaien, omdat hij alle energie wou steken in het bouwen van een spoorlijn. Sommigen vonden dat erg omdat ze dachten dat de bouw van de tempel grote vertraging zou oplopen. Maar nadien bleek de bouw vlotter te verlopen dank zij de transportmogelijkheden die de nieuwe spoorlijn bood. Br. Huysmans trok een analogie met het indexeringswerk. Indexeren is als het leggen van een spoorlijn om daarna het vinden van voorouders (bouwen van een tempel) te vergemakkelijken. Aan de hand van een concreet voorbeeld liet br. Huysmans zien dat dank zij het indexeren van het dorpje Moerbeke, waar zijn moeder vandaan komt, hij in enkele minuten gehele families met alle kinderen kon traceren. 

Toen voor iedereen het belang van indexeren duidelijk was, kon het echte werk beginnen. De nieuwelingen kregen een spoedcursus 'indexeren' van de specialisten en werden stap voor stap geholpen bij het indexeren van hun eerste batches. Van enkele anderen werd het geheugen wat opgefrist en spoedig waren zij aan de slag en indexeerden zij diverse akten. Op het einde van deze namiddag waren er 126 akten geïndexeerd, waarvan er ook 119 werden gecontroleerd. De kwaliteit van de ingevoerde gegevens bleek prima te zijn. Het indexerings-team had eveneens gedacht aan wat drank en hapjes om het hele gebeuren gezellig te maken.

Antwerpen

De wijk Antwerpen indexeerde 2.786 en controleerde 9.067 akten in de maand januari. Met deze indexerings-topdag hopen we het werk te bespoedigen en veel akten sneller toegankelijk te maken voor onze medebroeders en -zusters. Het ziet er goed uit, want in februari indexeerden we dusver (8 februari) al 681 en controleerden we 2.379 akten.

Met dank aan het indexerings-team van de wijk Antwerpen.