Nieuw kerkgebouw in Zoetermeer

  Ruim nieuw kerkgebouw in Zoetermeer

  Op 9 februari 2014 is het nieuwe kerkgebouw in Zoetermeer ingewijd, een van de grootste van Nederland. Met de bouw werd begonnen in oktober 2012, en al op 15 december 2013 werd er voor het eerst een avondmaalsdienst gehouden. Een belangrijk moment voor de leden van de wijk Zoetermeer, die ooit eerder een groot kerkgebouw hebben gehad, maar het jarenlang met een tijdelijk onderkomen hebben gedaan. Intussen is ook de internationale (Engelstalige) gemeente vanuit Leiden naar het nieuwe gebouw in Zoetermeer verhuisd, dat voldoende plaats biedt voor twee wijken.

  In het nieuwe gebouw is gebruik gemaakt van mogelijkheden die de moderne techniek biedt. Zo is er vloerverwarming, die zo is aangelegd dat het er altijd minimaal 18 graden is zonder dat het extra energie kost. In elk lokaal kan door een knop om te draaien worden meegeluisterd naar wat er voor de microfoon in de kapel wordt gezegd. In de kapel staat een orgel dat volgens specificaties van de kerk is gebouwd en via onzichtbaar geplaatste luidsprekers een machtig geluid produceert.

  In de ruime kapel zijn 167 zitplaatsen, het podium niet meegerekend, terwijl in de recreatiezaal nog meer mensen kunnen zitten. Als het gebouw ooit te klein wordt, kan het gemakkelijk kan worden uitgebreid; met een uitbouw erbij zouden er plaats zijn voor meer dan 500 mensen.

  De geschiedenis van de wijk gaat terug tot 7 januari 1979, toen er voor het eerst zondagsschool werd gehouden in een gehuurde zaal. De aanvankelijk nog kleine groep leden groeide binnen twee jaar uit tot een zelfstandige gemeente, die in 1995 verhuisde naar een groot gebouw aan de Osylaan, dat intussen plaats heeft gemaakt voor de tempel. De leden moesten een mooi gebouw verliezen om er nog iets mooiers voor in de plaats te krijgen, en nu beschikken ze aan de Zegwaartseweg weer over een prachtig kerkgebouw waarin hun wijk verder kan groeien.

  Op 9 februari is de kerk ingewijd door president Frank Oddens van de ring Den Haag. Het open huis vindt plaats op vrijdagavond 21 maart en zaterdag 22 maart. Tijdens deze open dagen is iedereen welkom die een kijkje wil nemen in de kerk.