Gebiedsplan Europa - update

  Gebiedsplan Europa - update

  Boodschap van de gebiedsleiding

  Kearon_P_200x250.jpg

  Ouderling Patrick Kearon, Groot-Brittannië
  Presidium van het gebied Europa


  Het vereenvoudigde gebiedsplan is in januari gelanceerd. We zijn nu halverwege het jaar. Dit is een goed moment om uzelf af te vragen hoe u ervoor staat met de drie prioriteiten.

  area-plan-pass-along-card-nld_612x460.jpg

  ‘Een vriend meenemen’ is bedoeld relaxed te klinken. Wat wij voor ons zien, zijn vrienden met wie we een wandeling maken of een ijsje gaan halen, of die met ons meekomen naar de avondmaalsdienst als we een toespraak hebben. Velen van u zullen met een vriend ‘Meet the Mormons’ zijn gaan kijken. Onze vrienden zullen merken dat ze zich anders voelen als we die dingen met ze doen, en zich wellicht afvragen waarom dat zo is.

  ‘Een vriend meenemen’

  ‘Geestelijk en stoffelijk zelfredzaam worden’ maakt duidelijk dat we, als we geestelijk niet op eigen benen staan, heel makkelijk door de stormen van het leven omver worden geblazen. Elke dag bidden en Schriftstudie doen, zijn de kern van geestelijke zelfredzaamheid. De zegeningen volgen onmiddellijk, als we bijvoorbeeld elke maand vasten, een royale vastengave bijdragen en een eerlijke tiende betalen. We krijgen meer vertrouwen in onszelf als we stoffelijk zelfredzaam zijn. Als we bijvoorbeeld een opleiding volgen, maken we meer kans op de arbeidsmarkt.

  ‘Geestelijk en stoffelijk zelfredzaam worden’

  ‘Een voorouder vinden’ is eveneens iets wat uitzonderlijk licht in ons leven brengt en zegeningen tot gevolg heeft, bijvoorbeeld als we de gegevens van een voorouder vinden, voor wie we dan heilige verordeningen verrichten. We werken aan het verbinden van de generaties in onze familie, en verwonderen ons erover wat dat in ons eigen leven teweegbrengt. We zien de bewijzen dat de profetische beloften van bescherming, leiding en vreugde op ons worden uitgestort.

  ‘Een voorouder vinden’

  Als u er nog niet toe bent gekomen om iets aan de drie bovenstaande stappen te doen, dan is het nog niet te laat. U kunt nu beginnen. U zult al snel zien dat deze drie eenvoudige stappen grote invloed op u en uw omgeving zullen hebben.

  Waarom doen we wat we doen? Meer dan wat ook omdat onze hemelse Vader, die ons hiernaartoe heeft gestuurd, ons terug wil zien. U kunt het, in eeuwige zin, vergelijken met een dag naar school gaan. Hij wil dat we weer veilig thuiskomen, en dat we ons ondertussen gelukkig voelen. Dat zijn de zaken die ons vrede en geluk zullen brengen, en tegelijk krijgen we de kans om anderen de weg naar huis te wijzen.