Over ons

Over ons

In 1841 deed apostel Orson Hyde tijdens zijn reis naar Jeruzalem meer dan een week lang Rotterdam en Amsterdam aan en legde het evangelie uit aan enkele rabbi’s. De eerste zendelingen van de kerk arriveerden in augustus 1861. Tegen mei 1862 hadden ze in Amsterdam veertien mensen gedoopt en er de eerste gemeente georganiseerd.

Tijdens de volgende honderd jaar dienden ongeveer 4.500 zendelingen in Nederland en meer dan 14.000 mensen lieten zich dopen. De meesten emigreerden naar de Verenigde Staten. De afgelopen jaren emigreerden maar weinig leden. Tegenwoordig zijn veel leden van de kerk in Nederland tweede-, derde-, en zelfs vierdegeneratie leden.

De officiële erkenning van de kerk vond plaats in augustus 1955, nadat de kerk er bijna twintig jaar lang om had verzocht.

Nu zijn er iets minder dan 7.900 leden in Nederland, verspreid over 38 wijken of gemeenten die in 34 kerkgebouwen samenkomen. Die kerkgebouwen worden gebruikt voor allerlei activiteiten. Naast de avondmaalsdiensten zijn er jeugdwerklessen voor kinderen, vergaderingen voor vrouwen en groepen jongeren, sportactiviteiten zoals tafeltennis, basketbal en volleybal. Daarnaast zijn er culturele evenementen zoals dansopvoeringen, musicals en theateruitvoeringen.

Men leert er hoge idealen, waarbij sterk de nadruk ligt op het gezinsleven. Onthouding van alcohol en tabak, en toewijding aan hoge morele beginselen kenmerken de geloofsovertuiging van heiligen der laatste dagen. Bekeerlingen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking treden tot de kerk toe.

Humanitaire diensten ter waarde van miljoenen dollars worden wereldwijd geleverd. De projecten worden uitgevoerd zonder onderscheid van ras, nationaliteit of godsdienst van de begunstigden. Voedsel, kledij, medische hulpgoederen en economische hulp verzachten het lijden van de behoeftigen. Er wordt in het bijzonder humanitaire hulp aan Europese landen en recentelijk aan Oost-Europeanen geleverd. In 1990 werd een voedselinzameling georganiseerd door de Nederlandse leden van de kerk. Er werden toen twaalf vrachtwagens met voedselhulp richting Roemenië gestuurd.

Op onze nieuws website kunt u meer informatie en statistieken over de kerk vinden.