Zendingswerk

Zendingswerk

Het is een heilig voorrecht om de Heer als zendeling te dienen. Daar komen eeuwige zegeningen uit voort voor de persoon en voor de mensen die hij of zij dient (zie Leer en Verbonden 18:14–16). Een zendingsoproep omvat de opdracht om het evangelie te verkondigen, het werk van afdelingen of units van de kerk te ondersteunen, of in de plaatselijke gemeenschap te dienen.

Voor meer informatie over zendingswerk gaat u naar:

Wat voor zendingen zijn er?

Elke [zendings]oproep komt door openbaring tot stand, zodat deze geschikt is voor de zendeling en de behoeften van Gods kinderen.[1] Men kan zowel vanuit huis of elders dienen.

Zending weg van huis

 • Jonge mannen en jonge vrouwen
  Ongehuwde mannen (18-25 jaar) en ongehuwde vrouwen (19-29 jaar) dienen 18–24 maanden in een toegewezen zendingsgebied. Zie Algemeen handboek, 24.2.1.
 • Gehuwde leden en ongehuwde vrouwen van 40 jaar en ouder
  Gehuwde leden en ongehuwde vrouwen van 40 jaar en ouder kunnen op zending gaan als ze geen afhankelijke kinderen hebben. Ze kunnen 6–23 maanden dienen. Zie Algemeen handboek, 24.2.3.

Zending vanuit huis

 • Jonge mannen en jonge vrouwen
  Sommige jonge zendelingen krijgen een taak in de kerk en de gemeenschap terwijl ze thuis wonen. Ze kunnen 6–23 maanden dienen. Zie Algemeen handboek, 24.2.2.
 • Mannen en vrouwen van 26 jaar en ouder
  Mannen en vrouwen van 26 jaar en ouder mogen als seniorservicezendeling worden geroepen. Ze kunnen 6–23 maanden dienen. Zie Algemeen handboek, 24.2.3.

Klik hier voor mogelijkheden voor servicezendelingen in het gebied Europa.


[1] Algemeen handboek, 24.2